Søg
Filters
Close

Cerbaiona

En af de historiske topproducenter og kultproducent af Brunello di Montalcino. Diego Molinari, tidligere kaptajn i Alitalia, og ham der fløj første Alitalia Boeing 747. The ”Commander”, som han også kaldes startede Cerbaiona i midt halvfjerdserne, da han stod af flyveren, og slot sig ned med sin underskønne  hustru Nora dette meget lille sted i den østlige del af Montalcino. Cerbaiona ligger for enden af grusvejen, som fører forbi La Fornace og senere La Cerbaiola, hvor Giulio Salvioni har sine marker. Ultra traditionel produktion fra de ca. 3 ha. Gæring på gamle cementtanke og lagring på store slavonske egetræsfade. 

Vinene findes ikke finere i Montalcino, og elegance er fantastisk. Brunello di Montalcino 2010 fra Cerbaiona fik som første og hidtil eneste Brunello di Montalcino nogensinde ved frigivelse 100 point hos Antonio Galloni. I år, hvor der produceres Rosso di Montalcino, sætter vinen standarden for vintypen.

Nora og Diego har i december 2015 solgt Cerbaiona, og sidste vin, hvor druer og vinificering er styret af Molinari er således årgang 2015. 

Kaptajnen, Diego Molinari, forlod os desværre 2. april her i 2019. Han blev 87 år gammel, og vil blive savnet af alle i Montalcino.

De nye ejere er særdeles kompentente og dygtige mennesker, og den daglige leder af stedet, Matthew Fioretti, vil fremover sammen med sin italienske hustru, som stammer fra Bergamo (samme sted som Marino og Luisa fra Santa Maria) bo på Cerbaiona med deres familie. Der sker således ikke det samme som med flere andre solgte gårde, nemlig at de forlades og bruges som legetøj.

Der er allerede foretaget store forbedringer i kælderen, og stedet vil blive noget mere tilgængeligt for besøgende.